Skip to content
Menu
Menej ako 1 minútaDoba čítania: min.

Aj ďalší nový kardinál, Kikuči z Japonska, je LGBT propagátor. LGBT katolíci z New Way Ministry hovoria dokonca o ďalších piatich nových pro-LGBT kardináloch

Zdá sa, že s postupujúcim vekom pápeža Františka sa progresívci v Cirkvi obávajú nového konkláve natoľko, že cítia potrebu každoročne vymenovať nových kardinálov s liberálnym ideologickým pozadím, aby mali istotu, že nebude zvolený konzervatívnejší kandidát. Ten by zrejme podľa nich mohol pribrzdiť synodálno-progresívne reformy a pre revolucionárov aj pribrzdenie už víťazného revolučného procesu predstavuje nebezpečenstvo.

V evolucionistickej optike neustáleho napredovania ide totiž v prípade pribrzdenia procesu o nebezpečenstvo jeho potenciálneho spätného presmerovania a tým pádom aj o ideové zrútenie celej viery v neustály pokrok a jeho nevyhnutnosť.

Aby teda nedošlo k náhlemu konzervatívnemu obratu, prišla začiatkom týždňa nová várka kardinálov. O tom, že je medzi nimi aj slávny LGBT propagátor Timothy Radcliffe OP, jeden z prvých kňazov, ktorý slúžil LGBT omše, sme už písali.

Ilustračný obrázok, zdroj: Openclipart

Mimochodom, portál LifeSiteNews už zaznamenal, že informácie o niekdajších LGBT aktivitách čerstvého kardinála Radclifa na Wikipédii začínajú postupne miznúť, zrejme z dôvodu vylepšenia obrazu v očiach menej progresívnych katolíkov:

https://www.lifesitenews.com/analysis/cardinal-elect-timothy-radcliffes-pro-lgbt-record-scrubbed-from-wikipedia/?utm_source=featured-news&utm_campaign=catholic

V tieni slávneho Radcliffa však zostal iný novovymenovaný kardinál z Japonska – Tarcisio Isao Kukuči (Tarcisio Isao Kikuchi), ktorý má za sebou nie menej zaujímavú minulosť propagátora LGBT v japonskej cirkvi. Na rozdiel od Radcliffa nebol doteraz len vplyvným členom rehole, ale aj tokijským arcibiskupom a prezidentom organizácie Caritas Internationalis.

Jeho sympatie k LGBT katolíkom ho pred niekoľkými rokmi priviedli k účasti na tvorbe publikácie s názvom LGBT a kresťanstvo, ktorú obohatil o svoj príspevok. Zostavovateľom publikácie bol známy japonský gej pastor z United Church of Christ v Japonsku, Aika Taira. Arcibiskup Kikuči knihu verejne odporúčal.

Publikácia prezentuje 20 príbehov LGBT ľudí a v jej úvode sa píše, že:

Sprostredkuje bohatstvo sexuálnej rozmanitosti a možností tým, že hovorí o ťažkostiach života sexuálnych menšín, ako aj o nádejach a príkladoch, ktoré sa neustále stávajú skutočnosťou v spoločnosti a Cirkvi. Táto kniha predstavuje úsilie zainteresovaných a ich podporovateľov odstrániť diskrimináciu a predsudky.

Zostavovateľ knihy tiež v úvode napísal:

Prostredníctvom mnohých cenných stretnutí som dospel k presvedčeniu, že rozmanitosť sexualít je požehnaním od Boha. Dnes sa kázanie o tom stalo mojím poslaním. Z tohto dôvodu som sa priznal k homosexualite a stal som sa pastorom. Chcem kázať Evanjelium sexuálnym menšinám, ktorým kresťanstvo ubližuje, a chcem kázať cirkvám, ktoré kresťanstvom ubližujú sexuálnym menšinám.

Vskutku, zaujímavý spolupracovník arcibiskupa, ktorý je presvedčený, že kresťanstvo ubližuje. Doteraz sme si mysleli, že prináša spásu.

Nový kardinál Kikuči je tiež zapáleným bojovníkom za klímu a propagátor encykliky Laudato si’.

Známa pro-homosexuálna a heterodoxná organizácia vo vnútri katolíckej Cirkvi – New Way Ministry sa však na svojich stránkach teší, že nových kardinálov, ktorí sú naklonení LGBT loby v Cirkvi je až päť!

https://www.newwaysministry.org/2024/10/07/popes-next-consistory-will-have-a-number-of-lgbtq-positive-new-cardinals/#:~:text=Archbishop%20Tarcisio%20Isao%20Kikuchi%20of,of%20the%20nation’s%20episcopal%20conference.

Okrem už zmienených, Radcliffa a Kikučiho, k nim majú patriť títo preláti:

biskup Pablo Virgilio David z Filipín;
arcibiskup Jaime Spengler z Brazílie;
arcibiskup Luis Cabrera Herrera z Ekvádoru;
arcibiskup Jean-Paul Vesco z Alžírska;
arcibiskup Roberto Repole z Talianska.

Portál New Way Ministry uzavrel svoj článok vetou, ktorá sa pre mnohých môže zdať šokujúcou, avšak zdá sa, že taká je realita:

Teraz sa zdá, že propagácia otvorenej Cirkvi a dokonca LGBTQ+ služby sa nestali diskvalifikujúcim, ale naopak takmer nevyhnutným faktorom na to, aby ste sa stali kardinálom.

Modlime sa…

BM

Zdroj: InfoVaticana, titulný ilustračný obrázok, zdroj – Openclipart

PODPORTE PORTÁL CHRISTIANITAS

Váš príspevok je životne dôležitý pre udržanie a ďalší rozvoj portálu.
Prosíme Vás, podporte nás sumou:

5 €
10 €
20 €
50 €

Bráňme spolu vieru, rodinu a vlasť!

The post Aj ďalší nový kardinál, Kikuči z Japonska, je LGBT propagátor. LGBT katolíci z New Way Ministry hovoria dokonca o ďalších piatich nových pro-LGBT kardináloch first appeared on .

Podporte nás

OZ Televízia Veci Verejné

IBAN: SK76 7500 0000 0040 3272 1492