Skip to content
Menu
Menej ako 1 minútaDoba čítania: min.

Futbalista Toni Kroos skritizoval nekontrolovateľnú migráciu a chce radšej zostať v Španielsku: „Nemecko už nie je také, aké bolo pred 10 rokmi“

Ešte v piatok sme ho mohli naposledy vidieť v drese nemeckého futbalového mužstva na prebiehajúcom Eure v jeho rodnej krajine. Nemecko po predĺžení vypadlo so Španielskom (po výsledku 2:1). Zdá sa však, že sa Toni Kroos po ukončení reprezentačnej kariéry odhodlal povedať veci, ktoré by si predtým azda nedovolil.

Toni Kroos po prehratom zápase so Španielskom
zdroj: snímka obrazovky /youtube.com, Optus Sport

34-ročný hráč Realu Madrid sa cez víkend zúčastnil rozhlasového vysielania verejnoprávnej stanice ZDF, kde s moderátorom preberal svoju výnimočnú kariéru, keď sa debata znenazdania zvrtla na jeho život v Španielsku, kde žije už 10 rokov. Kroos sa priznal, že sa domov do Nemecka nechce vrátiť ani po ukončení aktívnej kariéry a jeho dôvodom je… masívna imigrácia. Toni Kroos:

Stále si myslím, že Nemecko je veľká krajina. Sme radi, keď tam môžeme byť, ale už to nie je to Nemecko, akým zvyklo bývať – akým bolo pred tými desiatimi rokmi.“

Podľa futbalistu už Nemecko nie je také, aké bolo, keď ho opúšťal. Pokračuje:

Keď si zoberieme taký rok 2006 oproti dnešku, bolo tu privítaných množstvo ľudí s otvorenou náručou. Pokladám to za pozoruhodné. Úprimne si myslím, že to bola skvelá vec, ale tiež si myslím, že bola značne nekontrolovaná. Neuspeli sme v tomto našom prístupe, hoci myšlienka je to vo svojej podstate pozitívna a ja ju plne podporujem. Pokladám za skvelú vec, že ľudia vyšli von a prišli k nám, aby tu našli šťastie.

Napriek tomu, že je podľa Kroosa migrácia „skvelá vec“, ktorú „plne podporuje“, predsa len sa pre ZDF posťažoval, že ju Nemci vo vlastnej réžii „podcenili“ a znovu zopakoval, že v Nemecku bola „len veľmi málo kontrolovaná“, čo podľa neho malo za následok to, že „spoločnosti pozitívne neprospela“ a ani „sebe (migranti) neprospeli“. Dokonca si dovolil v „kontroverzných“ vyjadreniach na nemeckej verejnoprávnej stanici pokračovať:

Podobné je to aj pre tých, ktorí sem prišli: nie je možné rozlíšiť medzi tými, ktorí nám škodia a tými, ktorí nám prinášajú niečo pozitívne, čo je (pre migráciu) veľkou poškvrnou. Samozrejme, názory Nemcov na túto otázku sú stále veľmi rozdielne, ale základná myšlienka, že k nám príde nejaká osoba, ktorú možno i my potrebujeme, to je úžasná a dobrá viera.“

Napriek tomu, že je migrácia „skvelou myšlienkou“ (i keď ju Nemecko „tak trochu“ nezvládlo), je to práve kvôli migrantom z tretích krajín, prečo je Kroos odhodlaný zostať v Španielsku a do rodného Nemecka sa nevracať. Hovorí:

Keby sa ma niekto spýtal, že kde by som pustil svoju dcéru z domu o 23. hodine – či v Španielsku alebo vo veľkom nemeckom meste – povedal by som, že v Španielsku. Mal by som o ňu zrejme menšie starosti. To však neznamená, že v Španielsku tiež nemajú svoje problémy.

MG

Zdroj: Valuers Actuelles, titulný ilustračný obrázok, zdroj – snímka obrazovky / youtube.com, Optus Sport

PODPORTE PORTÁL CHRISTIANITAS

Váš príspevok je životne dôležitý pre udržanie a ďalší rozvoj portálu.
Prosíme Vás, podporte nás sumou:

5 €
10 €
20 €
50 €

Bráňme spolu vieru, rodinu a vlasť!

The post Futbalista Toni Kroos skritizoval nekontrolovateľnú migráciu a chce radšej zostať v Španielsku: „Nemecko už nie je také, aké bolo pred 10 rokmi“ first appeared on .

Podporte nás

OZ Televízia Veci Verejné

IBAN: SK76 7500 0000 0040 3272 1492