Skip to content
Menu
Menej ako 1 minútaDoba čítania: min.

Medzi 21 novými kardinálmi je aj známy LGBT aktivista, otec Timothy Radcliffe OP

Médiá cez víkend priniesli správu, že pápež František i tento rok vymenuje nových kardinálov, čo sa stáva jeho obľúbenou tradíciou. Samozrejme, sú to práve kardináli-volitelia, kto vyberá nového pápeža. Tento rok teda dostane červený kardinálsky klobúk vysoký počet 21 prelátov, pričom zvlášť pozoruhodné je meno dominikána Timothyho Radcliffa OP.

Zdroj: flickr.com, Mazur/catholicnews.org.uk

Pápež František v nedeľu 6. októbra po modlitbe Anjel Pána na Svätopeterskom námestí ohlásil, že vymenuje nových 21 kardinálov. Naposledy pritom vymenoval nových kardinálov len minulý rok na jeseň, predtým na jar 2022. Celkovo tak učinil za 11 rokov svojho pontifikátu už desiatykrát. Zvyčajne sa počet novovymenovaných kardinálov pohyboval tesne nad 10. Po tohtoročnom prírastku bude mať katolícka Cirkev už 141 kardinálov-voliteľov, z ktorých súčasný pápež menoval 111, teda 79 %.

Medzi novými kardinálmi nechýbajú arcibiskupi Teheránu, Tokia či Toronta. Nájdeme tu však aj prelátov z ďalších periférii Cirkvi, ako je Indonézia, Srbsko či Alžírsko. Médiá určite zaujali mená biskupa Mykolaa Bychoka, C.S.R, hlavy Ukrajinskej eparchie svätých Petra a Pavla v Melbourne, či otca Fabia Baggia C.S., ktorý je hlavným architektom vatikánskej migračnej politiky.

Najviac však jednoznačne rezonuje meno otca Timothyho Radcliffa OP, o ktorého aktivitách a postojoch sme na portáli Christianitas.sk informovali už neraz.

Radcliffa sme najmenej dvakrát na našich stránkach označili za „britského Jamesa Martina“ pre jeho entuziazmus v presadzovaní LGBT agendy do Cirkvi. Jeho proLGBT výstupy sú dlhodobé a vo svojej podstate čoraz agresívnejšie. Už v roku 2013 si kládol otázku, nakoľko je vzťah dvoch homosexuálov „eucharistický“ (!!!). Následne vyjadril, že si myslí, že takýto vzťah „môže byť vyjadrením Kristovho sebadarovania“. V roku 2012 pre liberálny katolícky časopis The Tablet napísal:

„… nechceme znevažovať oddanú lásku ľudí rovnakého pohlavia. Aj tú si treba vážiť a podporovať, a preto cirkevní predstavitelia pomaly začínajú podporovať občianske zväzky osôb rovnakého pohlavia. Boh lásky môže byť prítomný v každej skutočnej láske.“

Na minuloročnej Synode o synodalite nariekal nad „marginalizovanými“ skupinami, ktoré sa cítia „vylúčené“, pretože boli títo ľudia označení ako „rozvedení a znovu zosobášení, homosexuáli, polygamní ľudia“. Podľa Radcliffa sú to len „abstraktné nálepky“, ktoré „sme im dali my“.

Pred samotnou synodou uviedol článok v oficiálnom médiu Svätej stolice – L’Osservatore Romano, kde sa zaprisahal, že je „na synodálnej ceste s homosexuálnymi katolíkmi“. Ďalej píše, že „túžby“ osôb rovnakého pohlavia, ako aj všetky túžby, sú „dané Bohom“ a treba ich „skvalitňovať“ a nie popierať. Otec Radcliffe OP tiež chváli „zrelých homosexuálnych katolíkov“ (!), ktorí žijú v trvalých a „oddaných vzťahoch“.

A aby sme vedeli, čo máme od ďalšieho vývoja očakávať, tak nám píše:

Cirkevné učenie sa už rozvíja, pretože je osviežené prežitými skúsenosťami: homosexuálov už nevnímame len skrze sexuálne akty, ale ako našich bratov a sestry, ktorí môžu byť podľa pápeža Františka požehnaní.“

Len pripomenieme, že cirkevné učenie, Tradícia i samotné Písmo sv. homosexuálne správanie vždy tvrdo odsudzovali.

Oficiálna ceremónia, pri ktorej novovymenovaní kardináli dostanú svoje červené klobúky, zvaná ako konzistórium, sa uskutoční 8. decembra.

MG

Zdroj: LifeSiteNews, NC Register, The Guardian, titulný ilustračný obrázok, zdroj – flickr.com, Mazur/catholicnews.org.uk

PODPORTE PORTÁL CHRISTIANITAS

Váš príspevok je životne dôležitý pre udržanie a ďalší rozvoj portálu.
Prosíme Vás, podporte nás sumou:

5 €
10 €
20 €
50 €

Bráňme spolu vieru, rodinu a vlasť!

The post Medzi 21 novými kardinálmi je aj známy LGBT aktivista, otec Timothy Radcliffe OP first appeared on .

Podporte nás

OZ Televízia Veci Verejné

IBAN: SK76 7500 0000 0040 3272 1492