Skip to content
Menu
Menej ako 1 minútaDoba čítania: min.

Capgemini a Schneider Electric otestovali centrum pre riadenie energií za pomoci AI

30.9.2024 (SITA.sk) – Energy Command Center umožňuje riadiť a monitorovať energetické zariadenia počas prevádzky.

Spoločnosti Schneider Electric, líder v oblasti digitálnej transformácie riadenia a automatizácie energetiky a Capgemini, globálny líder v oblasti služieb podnikovej a technologickej transformácie, úspešne otestovali inovatívny spôsob manažmentu budov. Centrum, ktoré nesie názov Energy Command Center, slúži na monitorovanie, riadenie a optimalizáciu energií v budovách. Platforma kombinuje pokročilú umelú inteligenciu (AI), algoritmy strojového učenia a technológie internetu vecí (IoT).

Podľa analýzy IEA sa energetika v posledných rokoch podieľa na celosvetových emisiách skleníkových plynov viac ako tromi štvrtinami. Zelená elektrická energia v kombinácii s digitalizáciou technológií riadenia energie je rozhodujúca pre urýchlenie energetickej transformácie.

Jedna platforma pre všetky energetické zariadenia

Riešenie Energy Command Center, vyvinuté spoločnosťou Capgemini využívajúc nástroje Schneider Electric, slúži na monitorovanie, riadenie a optimalizáciu energií v budovách. Platforma kombinuje pokročilú umelú inteligenciu (AI), logiku a algoritmy strojového učenia a technológie internetu vecí (IoT) na meranie a predpovedanie rôznych ukazovateľov, ako napríklad energetická náročnosť, stav kritických aktív, kritická prevádzka alebo výroba energie z obnoviteľných zdrojov.

Prepojené produkty a aplikácie spoločnosti Schneider Electric pomáhajú organizáciám dosahovať efektívny energetický manažment budov. Capgemini prináša svoje odborné znalosti v oblasti integrácie a spracovania údajov, umelej inteligencie a strojového učenia a integrácie všetkých produktov a softvéru do centrálnej manažérskej platformy.

Pilotné nasadenie Energy Command Center prinieslo 29 % zníženie spotreby energií

Prototyp riešenia od roku 2022 testujú partneri v prevádzkach Capgemini v Indii. Tie predstavujú približne štvrtinu globálnej energetickej spotreby skupiny Capgemini. Pilotná prevádzka umožňuje monitorovanie a efektívne riadenie dodávok energie v reálnom čase vo viacerých objektoch. Platforma zabezpečuje energetický manažment v ôsmich hlavných areáloch spoločnosti Capgemini v Indii. Riešenie prinieslo medzi rokmi 2019 až 2023 až 29 % zníženie spotreby energie.

Informačný servis

Viac k témam: AI, PR, Schneider Electric
Zdroj: SITA.sk – Capgemini a Schneider Electric otestovali centrum pre riadenie energií za pomoci AI © SITA Všetky práva vyhradené.

Podporte nás

OZ Televízia Veci Verejné

IBAN: SK76 7500 0000 0040 3272 1492