Skip to content
Menu
Menej ako 1 minúta

Štyri obce v Trnavskom kraji budú mať nových starostov, do volieb išli ako nezávislí kandidáti

6.10.2024 (SITA.sk) – Novou starostkou obce Zvončín v okrese Trnava bude Zuzana Nebylová, ktorá v sobotných doplňujúcich voľbách kandidovala ako nezávislá a získala 298 hlasov voličov. Jej protikandidátke Kataríne Dudášovej odovzdali voliči 144 hlasov. Dudášová bola starostkou Zvončína od roku 2018, 1. februára tohto roku sa funkcie vzdala, v nových voľbách sa chcela vrátiť.

V obci Hviezdoslavov okrese Dunajská Streda bude novým starostom doterajší zástupca starostu František Kavecký, ktorý nemal vo voľbách protikandidáta. Nahradí Mareka Lackoviča, ktorý sa po zvolení za poslanca Národnej rady SR pozície starostu vzdal.

V Malých Dvorníkoch v okrese Dunajská Streda bude starostom takisto doterajší zástupca starostu Dávid Kaščák, kandidoval ako nezávislý kandidát. V Malej Mači v okrese Galanta sa o uvoľnené kreslo starostu uchádzali štyria kandidáti, zvíťazila nezávislá kandidátka Monika Nagyová.

Vo všetkých týchto obciach sa v komunálnych voľbách v roku 2022 zvolení starostovia svojich postov písomne vzdali.

Viac k témam: Doplňujúce komunálne voľby, starostovia
Zdroj: SITA.sk – Štyri obce v Trnavskom kraji budú mať nových starostov, do volieb išli ako nezávislí kandidáti © SITA Všetky práva vyhradené.

Podporte nás

OZ Televízia Veci Verejné

IBAN: SK76 7500 0000 0040 3272 1492