Skip to content
Menu
Menej ako 1 minútaDoba čítania: min.

Výška hladiny Dunaja v Bratislave presiahla 900 centimetrov, zatopené je nábrežie aj promenáda (video+foto)

16.9.2024 (SITA.sk) – Výška hladiny Dunaja v Bratislave presiahla 900 centimetrov. Zatopené je Tyršovo nábrežie, promenáda pri Eurovea aj Fajnorovo nábrežie. Informuje o tom Bratislavský samosprávny kraj na sociálnej sieti a žiada obyvateľov, aby rešpektovali zákaz vstupu do postihnutých lokalít.

„Protipovodňové zábrany sú na Rázusovom a Fajnorovom nábreží postavené, hladina Dunaja stále stúpa,“ dodáva starosta Starého Mesta Matej Vagač.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Dážď a povodne na Slovensku (fotografie)

Podľa starostu sú v centre mesta tisícky vyvrátených stromov, koreňové sústavy sú podmyté a mnohé z nich ešte môžu padnúť. Komunálne podniky mesta a mestskej časti pracujú na odstraňovaní následkov počasia. Obyvateľov vyzývajú, aby sa vyhýbali pobytu pod stromami.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

https://cdnv.sita.sk/sites/34/2017/05/lodenica-pri-dunaji.mp4

https://cdnv.sita.sk/sites/34/2017/05/hladina-dunaja.mp4

Viac k témam: Bratislavský samosprávny kraj (BSK), Dunaj, Extrémne počasie, nepriaznivé počasie, Počasie, Povodne, Povodne a záplavy v SR, Povodne v Bratislave, starosta Starého Mesta, Tyršovo nábrežie, Výška hladiny Dunaja
Zdroj: SITA.sk – Výška hladiny Dunaja v Bratislave presiahla 900 centimetrov, zatopené je nábrežie aj promenáda (video+foto) © SITA Všetky práva vyhradené.

Podporte nás

OZ Televízia Veci Verejné

IBAN: SK76 7500 0000 0040 3272 1492