Skip to content
Menu
Menej ako 1 minútaDoba čítania: min.

Zomrel biskup Bernard Tissier de Mallerais, dlhoročný predstaviteľ Kňazského bratstva sv. Pia X.

Generálny predstavený Kňazského bratstva sv. Pia X. (FSSPX), o. David Pagliarani, spolu s dvoma biskupmi: Bernardom Fellayom a Alfonsom Galarettom 8. októbra oznámili, že významný člen FSSPX, biskup Bernard Tissier de Mallerais, ktorý bol už niekoľko dní v kritickom stave, zomrel „zaopatrený sviatosťami Svätej Matky Cirkvi, v utorok 8. októbra 2024 o 22:08 hod.“.

Biskup Bernard Tissier de Mallerais (14. september 1945 – 8. október 2024)
zdroj: wikimedia commons

V oficiálnom nekrológu sa píše: „Odišiel k Pánovi vo veku 79 rokov, po 49 rokoch kňazstva a 36 rokoch biskupskej služby.“

Zosnulý biskup pochádzal z Francúzska a bol jedným z prvých seminaristov, ktorí sa hlásili k arcibiskupovi Marcelovi Lefebvrovi po liturgickej revolúcii a zmene kňazskej formácie, ktorú zaviedol pápež Pavol VI.

Narodil sa 14. septembra 1945 v meste Sallanches, ktoré sa nachádza na území Horného Savojska vo Francúzsku.

Po vysvätení za kňaza 29. júna 1975 pôsobil ako rektor seminára vo švajčiarskom Écône a potom ako generálny sekretár FSSPX. Biskup Tissier de Mallerais je autorom monumentálnej biografie zakladateľa FSSPX s názvom Marcel Lefebvre: Život a knihy Viera ohrozená rozumom: Hermeneutika Benedikta XVI.

28. septembra utrpel pri páde zlomeninu lebky, čoho následkom bolo vnútorné krvácanie.

„Do konca života si s veľkou pokorou, vernosťou a horlivosťou plnil povinnosti pomocného biskupa Kňazského bratstva sv. Pia X.“ – uvádza na záver nekrológ.

Zádušná svätá omša za zosnulého biskupa sa bude sláviť v Écône v piatok 18. októbra o 9:30 hod. Biskupove telesné pozostatky budú uložené v krypte seminára.

BM

Zdroj: PCH24, titulný ilustračný obrázok, zdroj – wikimedia commons

PODPORTE PORTÁL CHRISTIANITAS

Váš príspevok je životne dôležitý pre udržanie a ďalší rozvoj portálu.
Prosíme Vás, podporte nás sumou:

5 €
10 €
20 €
50 €

Bráňme spolu vieru, rodinu a vlasť!

The post Zomrel biskup Bernard Tissier de Mallerais, dlhoročný predstaviteľ Kňazského bratstva sv. Pia X. first appeared on .

Podporte nás

OZ Televízia Veci Verejné

IBAN: SK76 7500 0000 0040 3272 1492